València controlarà l'entrada de pólvora a la ciutat durant les pròximes Falles

L'objectiu és evitar repetir els incidents de març vinculats a l'ús de material pirotècnic il·legal

La Guàrdia Civil revisa la pirotècnia de la Mascletà
La Guàrdia Civil revisa la pirotècnia de la mascletà / Guàrdia Civil

València controlarà l'entrada per carretera de material pirotècnic a la ciutat durant les pròximes Falles a través d'una comissió tècnica específica permanent per a evitar repetir els incidents produïts el passat març vinculats a l'ús de material pirotècnic il·legal.

Així ho ha afirmat l'alcaldessa de València, María José Catalá, després de la Junta Local Extraordinària de Seguretat celebrada aquest dimarts per a abordar els incidents del 18 de març en el tram 11 del jardí del Túria.

Uns incidents "vinculats a unes plataformes que ofereixen experiències a València, especialment a estrangers holandesos i belgues, vinculats amb la pólvora", ha assegurat.

Catalá ha assenyalat que la decisió de la junta ha sigut crear "una comissió tècnica permanent que analitze d'ací a l'any que ve com controlar l'entrada d'aquest material pirotècnic, com es perseguiran aquests incidents, la possibilitat de traslladar a la Fiscalia el material i demanar, fins i tot, col·laboració a altres cossos de seguretat a escala internacional per a la persecució d'aquesta activitat".

Durant la reunió s'han visionat imatges i vídeos de l'ocorregut el passat 18 de març i que s'han anat compartint en les xarxes socials: "Hi ha explosius que van més enllà del material que es produeix a Espanya i del permés", ha destacat l'alcaldessa, qui ha afirmat desconéixer l'origen d'aquests petards.

Els controls d'entrada a la ciutat serien una de les accions a valorar, a més de les sancions: "Tot eixe material del qual disposem de xarxes socials en el qual s'identifica a la plataforma es passarà als serveis jurídics de l'Ajuntament perquè es trasllade a la Fiscalia i es prenguen les accions legals oportunes". "La impunitat és el pitjor que podem generar en aquestes circumstàncies", ha manifestat.

També et pot interessar

stats