La Policia Local de València intercepta una furgoneta amb material pirotècnic "d'alta perillositat"

Els agents manifesten que estan detectant un auge de turistes que venen a València "exclusivament per a tirar petards"

WhatsApp Image 2024 03 17 at 11.12.41 (1)
La Policia Local de València incauta material pirotècnic, amb petards de categoria F4, d'alta perillositat / Policia Local de València

La Policia Local de València ha localitzat aquest dissabte de nit tres persones de nacionalitat holandesa "amb material pirotècnic il·legal" al llit del riu Túria, als voltants del Palau de la Música, precisament en la nit en què es disparava el castell de focs artificials en la mateixa zona.

"Quan els hem localitzat, estaven encaputxats, amb les ulleres protectores i un encenedor preparat per a fer ús dels petards", ha explicat l'intendent de la Policia Local de València Diego Cintrano als micròfons d'À Punt Notícies.

Posteriorment i a partir de diverses indagacions, els agents també han localitzat una furgoneta que els individus interceptats estaven utilitzant per a emmagatzemar petards.

"Hem detectat últimament —i ens ha cridat molt l'atenció— gent que ve a València a fer turisme exclusivament per a tirar petards al llit del riu Túria. No és la primera vegada que ho detectem, però hui hem aconseguit localitzar-la i requisar el material", afegeix Cintrano.

Entre el material pirotècnic confiscat, hi ha 117 unitats de categoria F2, considerats de baixa perillositat; 178 unitats F3, de perillositat mitjana; i 95 unitats F4, d'alta perillositat i que únicament poden ser usats per professionals de la pirotècnia. De fet, es tracta de peces grans, de fins a 150 grams de pólvora, la majoria no aptes per a la venda al públic i sense etiquetatge legal.

Així mateix, la policia va alçar tres actes per la utilització d'articles pirotècnics que incomplien la normativa d'aplicació, no tenien la documentació o autorització requerides o excedien els límits autoritzats quan no siguen constitutius de delicte. Els actes es van tramitar també per l'omissió, insuficiència o falta d'eficàcia de les mesures de seguretat o precaucions que resulten obligatòries quan es causa un perill per a la seguretat ciutadana i per infringir l'ordenança de contaminació acústica i el bàndol de Falles.

També et pot interessar

stats