València celebrarà finalment un correbou taurí infantil a Ciutat Vella

La Generalitat ha fet públic que finançarà amb 300.000 euros el primer circuit valencià de jonegades

Imatge d'arxiu d'un simulacre d'una correguda de bous
Imatge d'arxiu d'un simulacre d'una correguda de bous / Europa Press

La junta municipal de districte de Ciutat Vella, a València, ha aprovat este dilluns, amb els vots favorables del PP i Vox i en contra del PSPV i Compromís, la celebració d'un correbou taurí infantil simulat al districte. La data estimada per a esta activitat taurina serà un matí de dissabte del mes de juliol i el cost serà de 200 euros, segons les dades de la junta.

Després de la votació, els grups de l'oposició han expressat les crítiques cap al que consideren la promoció d'un espectacle violent i han advertit que portaran este cas al Defensor del Menor. El Partit Popular ha evitat fer declaracions. 

El portaveu municipal socialista, Borja Sanjuán, ha lamentat que el PP haja votat a favor d’un correbou infantil. “És a dir, fer cultura de la tortura i a més, per als xiquets i xiquetes". Així mateix, ha assegurat que tractarà que “la València casposa que està projectant María José Catalá dure el menys possible”.

Per la seua banda, el regidor de Compromís Giuseppe Grezzi ha lamentat que "Catalá haja faltat a la paraula que va donar al veïnat i finalment, en contra del que els va prometre, el PP haja donat a Vox els vots necessaris perquè la proposta de fer un acte d'adoctrinament infantil en la tortura animal a Ciutat Vella tire avant". Compromís ha anunciat que presentarà una queixa davant del Defensor del Poble amb competències en defensa del menor i no descarta acudir a instàncies superiors.

Cultura finança un circuit valencià de jonegades 

La vicepresidència de la Generalitat i Conselleria de Cultura finançarà amb 300.000 euros el primer circuit valencià de jonegades, que constarà de sis festejos i que començarà el 27 de juliol a Vinaròs. La resta de festejos se celebraran a les places de Vilafranca, Utiel, Bocairent i Ondara, i la final tindrà lloc a Villena.

El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, ha presidit l'acte de presentació d'este circuit, que –diu– naix amb la voluntat, per primera vegada, de “vertebrar la cultura taurina a la Comunitat Valenciana i fer costat als joves joneguers que aspiren a ser toreros”.

En la intervenció, el vicepresident ha destacat que, com a responsable de la Conselleria de Cultura, ha de donar cabuda “a tota la cultura, i no només a una part”. A parer seu, “els bous no tenen adscripció política, sinó que són patrimoni de tots els espanyols”.  

També et pot interessar

stats