València busca els millors dolços de Pasqua

El Gremi de Forners i Pastissers posa a prova les elaboracions més tradicionals i escull les guanyadores

Mones de Pasqua que s'ha presentat al concurs / À Punt NTC

El Gremi de Forners i Pastissers de València organitza un concurs per a decidir quins són els millors dolços de Pasqua de la ciutat, que consisteix a fer un tast a cegues dels productes més típics d'aquestes dates. 

Els dolços més tradicionals de Pasqua s’han posat a prova en aquest concurs en què una vintena de forners ha competit per saber qui té el millor dolç típic de Pasqua en quatre categories diferents: panou, mona, coques de panses i anous i innovació. 

El jurat para especial atenció a la presentació, la qualitat o l’aroma d’aquests dolços, però el que realment conta per decidir quin serà el guanyador és el sabor. Mariano Bellver, un dels membres del jurat ha explicat a À Punt NTC que cal provar-los sempre perquè dos dolços molt diferents en aparença poden no tindre diferències en el menjar.  

Per a les elaboracions s’empren productes típics de les Pasques com ara  l’arnadí i l’anís que ha inclòs el forner Alejandro Bonora en les seues elaboracions, segons ha explicat ell mateix a À Punt NTC

Així mateix, en la categoria d’innovació s’han presentat algunes elaboracions originals, com un panou de carabassa, coques de figues i anous, coca Sacher i una llesca en ou feta al forn, segons la secretària general del gremi, Laura de Juan. Els guanyadors o guanyadores del concurs es coneixeran el dimarts. 

També et pot interessar

stats