València acull un debat sobre els reptes de l'arquitectura per a combatre el canvi climàtic

La ciutat i Sant Sebastià alberguen enguany la segona edició del TAC! Festival d'Arquitectura Urbana 2023

El pavelló efímer que durant les pròximes setmanes acollirà les activitats

La ciutat de València acull des d'aquest dilluns i fins al 16 d'octubre el TAC! Festival d'Arquitectura Urbana 2023, que proposa com a reflexió abordar els reptes de l'arquitectura en l'aportació de solucions que ajuden a combatre l'emergència climàtica. El Cap i Casal i Sant Sebastià acullen enguany la segona edició d'aquest certamen que organitza el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i la Fundació Arquia, amb la col·laboració de l'Ajuntament de València i el centre d'innovació Las Naves.

L'acte central del festival a València és el pavelló temporal dissenyat per l'arquitecte de Pontevedra Manuel Bouzas, amb el lema "Mediterráneo", i que ja s'alça a la plaça del Músic López Chávarri, en el barri del Carme. Aquesta estructura efímera està formada per persianes valencianes de grans dimensions que filtren el sol i fan ombra a la plaça, i representa el que "que la innovació no és només tecnologia, sinó que va molt més enllà", ha assenyalat la regidora d'Innovació, Paula Llobet.

La persiana mediterrània, assenyala Llobet, és un mecanisme enginyós, valuós i eficaç per a protegir-nos del sol i, en aquest cas, elevada a una escala major com és el pavelló, convertit en espai públic de gaudi per al veïnat. A més comporta una "recircularitat que comença i acaba a la mateixa plaça, que ha començat amb la seua construcció i acabarà amb la reutilització de les persianes per part de les associacions veïnals".

L'autor del pavelló ha explicat que el 70% dels materials d'aquest projecte per a València és d'origen preindustrial, la fusta ve de Sòria i de Burgos, les pedres venen de Terol i les persianes estan fetes a Saix.

També et pot interessar

stats