"Vaig telefonar a un dels vicepresidents de la JCF i li vaig dir: 'Ve Julio Iglesias i vol que vaja al seu concert vestida de valenciana'"

Begoña de la Concepción, fallera major el 1983, ha recordat la divertida anècdota que li va passar durant el seu regnat

Begoña de la Concepción, fallera major de València el 1983 / À Punt
19 de març 2024 - 12:43

Begoña de la Concepción ha estat al set d’À Punt Mèdia a la plaça de l’Ajuntament, a l'espai conduït per Àlex Blanquer i Ferran Cano. Amb ells ha parlat minuts abans del començament de la mascletà del 19 de març, que aquest dia de Sant Josep protagonitza l’empresa Pirotécnica del Mediterráneo.

La fallera, que durant un temps va ostentar la vicepresidència de Junta Central Fallera, ha recordat que l'any del seu regnat un dels mitjans de comunicació li va fer una entrevista, li va preguntar que una altra il·lusió tenia, a més de ser fallera major de València. "I jo vaig respondre que conéixer Julio Iglesias”.

Julio Iglesias em va dir: "Tu eres una dona molt important, veritat?". I jo li vaig respondre: "És que la figura de la fallera major de València és molt important per a la ciutat" Begoña de la Concepción - Fallera major de València 1983

Julio Iglesias arriba a València

Casualitats de la vida, el cantant estava de gira per Espanya aquell 1983 —ha dit Begoña— i tenia previst fer un concert al Mestalla. "De sobte, una nit ens van telefonar a casa i era el representant de Julio Iglesias. Em va dir que em convidava al seu concert. La Junta Central Fallera estava de vacances. Jo vaig cridar a un dels vicepresidents de la Junta Central Fallera i li vaig dir: "Ve Julio Iglesias i vol que vaja al seu concert vestida de valenciana".

En aquell temps, ha recordat De la Concepción, el protocol no era tan estricte com el d'ara "i ell em va donar permís i ens en vam anar amb el cotxe oficial. I allí em vaig plantar". La fallera major ha recordat que va poder saludar personalment el cantant. I durant eixos minuts en què passejaven per l'estadi, "quan passàvem Julio i jo davant de la Policia, Julio se sorprenia que la policia es quadrara davant de la fallera major de València. I em va dir: "Tu eres una dona molt important, veritat?". I jo li vaig respondre: "És que la figura de la fallera major de València és molt important per a la ciutat", amb la cara de sorpresa de Julio Iglesias.

També et pot interessar

stats