Utiel s'il·lumina amb la sisena edició de "250 años a la luz de las velas"

Aquest cap de setmana el municipi s'ha omplit de milers de ciris i d'activitats de tota classe, com tasts de vi, concursos gastronòmics, projeccions de cine i un mercat artesà

Més de 50.000 ciris il·luminen la nit d'Utiel / À Punt NTC

El municipi d'Utiel (Plana d'Utiel-Requena) ha celebrat aquest cap de setmana la sisena edició de "250 años a la luz de las velas", amb una completa programació que ha inclòs activitats com el primer concurs de truita de creïlles, el mercat d'artesans, cellers i productes tradicionals, concerts de música, un homenatge a Berlanga o jocs infantils.

Tanmateix, el moment més esperat ha sigut la tradicional encesa d'espelmes pels carrers. L'acte rememora el moment en què els agricultors i els apicultors del poble es van encomanar a la Mare de Déu encenent una gran quantitat de ciris, després de veure's afectats per una gran tempesta el 1764.

Aquest destacat episodi de la història d'Utiel s'ha recordat aquest dissabte a la nit amb una representació teatral. En acabar, dos utielans han sigut els encarregats d'encendre les primeres espelmes de les 50.000 que adornen el paisatge nocturn del poble.

També et pot interessar

stats