La Universitat de València debat sobre el concepte de biopolítica en el nou món

El II Congrés Internacional de Comunicació i Biopolítica compta amb la participació de l’activista feminista Silvia Federici.

La Universitat de València debat sobre el concepte de biopolítica en el nou món
La Universitat de València debat sobre el concepte de biopolítica en el nou món

La Universitat de València (UV) celebra en la facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el II Congrés Internacional de Comunicació i Biopolítica, del 28 al 30 de novembre.   

El congrés proposa constituir-se com un espai de debat interdisciplinari per a reflexionar sobre la biopolítica en aquest nou món, en el qual la comunicació té un paper clau com a agent regulador o pràctica de resistència, com a espai de normalització o exercici d'indisciplina. 

Un dels plats forts del congrés és la conferència inaugural, “Violència contra les dones i acumulació capitalista. Passat i present”, impartida per la prestigiosa filòsofa i activista feminista Silvia Federici, una dona molt reconeguda en l’àmbit dels estudis de gènere per les seues obres Calibán y la bruja: mujeres, cuerpo y acumulación originaria (2004), i Revolución en punto cero: trabajo doméstico, reproducción y luchas feministas (2013).

En els seus treballs conclou que el treball reproductiu i d’atenció que fan debades les dones és la base sobre la qual se sosté el capitalisme. En els anys setanta va ser una de les impulsores de les campanyes que van començar a reivindicar un salari per al treball domèstic realitzat per les dones sense cap retribució ni cap reconeixement com a demanda de l'economia feminista.

En la trobada, s'aprofundirà en els diferents discursos que travessen les formes d'entendre les relacions des de diferents línies temàtiques com el gènere, l'art, la història o la ciència. 

També et pot interessar

stats