‘El que sabem’, única producció valenciana nominada als premis de la Unió d’Actors i Actrius

La protagonista, Nakarey, opta al guardó a l'actriu revelació pel seu paper en l’òpera prima del valencià Jordi Núñez

Imatge d'El que sabem, pel·lícula que ha inaugurat la Mostra aquest divendres
Imatge d''El que sabem', òpera prima de Jordi Núñez / Mostra de València Cinema del Mediterrani

Nakarey està nominada al premi a actriu revelació en la 31a edició dels guardons que atorga la Unió d’Actors i Actrius pel seu paper protagonista en el primer film del director valencià Jordi Núñez, El que sabem, que compta amb la participació d’À Punt Mèdia. L’actiu comparteix nominació amb la recentment guanyadora del Goya pel seu paper en Cerdita, Laura Galán, i a África de la Cruz, per la pel·lícula Las Gentiles.

És l'única nominació per a una producció valenciana en aquest certamen i a més és la primera vegada que es nomina una actriu veneçolana. De fet, juntament amb Ana de Armas, Fernández és l’única llatinoamericana que opta a endur-se un premi en aquesta edició dels premis.

El que sabem, que va obrir l’última edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani narra la història de Carla, una immigrant veneçolana que viu la seua joventut a València i, a poc a poc, fa els seus primers passos cap a la maduresa. Nakarey interpreta a aquest personatge, que aprén a parlar valencià amb el pas del temps, cosa que va suposar un doble repte per a l'actriu castellanoparlant.

A més, el director de la pel·lícula, Jordi Núñez, ha aconseguit convéncer la mítica actriu valenciana Rosita Amores perquè torne a la pantalla gran. De fet, ella pronuncia les primeres paraules del film

La pel·lícula, que ha passat per festivals com Rizoma, el Festival Internacional de l'Índia o IFFI GOA, ja està disponible per a llogar en diverses plataformes de televisió a la carta. A més, després de l’èxit de la primera estrena als cinemes al novembre, tornarà a algunes sales el pròxim 21 de febrer mitjançant la iniciativa Martes de Cine Indie. Es pot comprovar en quins cinemes la projectaran en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats