Una trentena de xefs amb estreles Michelin seguen arròs a l’Albufera

Els professionals de la cuina han conegut la cultura que envolta el cereal

Els xefs treballen a l'Albufera de València / À Punt NTC

Trenta-un xefs, que acumulen entre ells fins a 51 estreles Michelin, han participat aquest dilluns, corbella en mà, en una sega simbòlica d'arròs als camps l'Albufera de València. Convidats per la Denominació d'Origen Arròs de València, han canviat fogons per corbelles i han ficat els peus al fang per a conéixer un poc més com s'extrau el cereal, els seus secrets i les seues possibilitats, tal com ha explicat a À Punt el seu gerent, Santos Ruiz. “Els acompanyen els llauradors que han treballat ací generació rere generació”, ha apuntat Ruiz.

Abillats de segadors, els reconeguts cuiners s’han preparat a ritme de cant de batre per a conéixer la sega de l'arròs i els paisatges. Amb les instruccions dels experimentats segadors, han descobert com segar el cereal i han obert la seua ment a experiències noves.

“Em pareix fantàstic”, ha assegurat Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita. “És impresionant”, ha coincidit a dir Elene Arzak, del restaurant Arzak. Per a Jordi Roca, del Celler de Can Roca, “així s’aprén a valorar al sector”. Quique Dacosta, xef amb tres estreles Michelin, ha assegurat que “des d’una perspectiva innovadora i avantguardista que tenen els xefs, es dimensionaran els resultats, sempre amb l’ADN valencià, que per a mi és fonamental”.

L'experiència ha acabat amb la recollida de les garbes per fer una batuda enmig dels arrossars.

També et pot interessar

stats