Una lona gegant de Lawerta dona la benvinguda a la Capital Mundial del Disseny a l'aeroport de València

L'il·lustrador valencià, en col·laboració amb Aena, ha volgut recrear el moment en què els turistes hi aterren

L'Aeroport de València llueix una lona gegant dissenyada per l'il·lustrador Lawerta que serveix per a donar la benvinguda als visitants de la Capital Mundial del Disseny 2022
L'Aeroport de València llueix una lona gegant dissenyada per l'il·lustrador Lawerta que serveix per a donar la benvinguda als visitants de la Capital Mundial del Disseny 2022 / Nerea Coll

L'aeroport de València llueix una lona gegant dissenyada per l'il·lustrador Jorge Lawerta que serveix per a donar la benvinguda als visitants de la Capital Mundial del Disseny 2022 des d'una de les infraestructures aeroportuàries més importants d'Espanya, connectada amb 26 països durant la temporada d'estiu.

El dibuixant valencià ha sigut el responsable de dissenyar l'obra —de cinc per nou metres— que presideix l'eixida de la terminal per a recordar que València és "l'epicentre global del disseny al llarg d'enguany", destaca World Design Capital València 2022.

Amb el missatge "Welcome to World Design Capital València 2022", Lawerta ha representat l'instant en el qual, carregats amb les seues maletes i guies sobre la ciutat, turistes de dins i fora d'Espanya arriben a l'aeroport de València.

"He intentat reflectir el moment en el qual, amb l'emoció per començar a conéixer i descobrir la ciutat, el/la turista ja va previsualitzant tot el que trobarà a València: sol, platja, mobilitat, paisatges, història i, sobretot, disseny", explica l'autor en un comunicat.

"És el protagonista i veiem tot a través de la seua figura: la seua cara des de l'avió observant tota la ciutat. La seua cara de fascinació en veure el barri antic, somrient per la foto que està fent", afig.

Aquesta iniciativa s'ha dut a terme amb la col·laboració d'Aena i té lloc en plena recuperació del trànsit de passatgers després de la pandèmia. L'aeroport de València va tancar 2019 amb més de huit milions i mig de passatgers, la xifra més alta de la seua història.

Jorge Lawerta (València, 1983) és un dissenyador gràfic i il·lustrador valencià conegut pel seu estil fresc i colorista que intenta transmetre el màxim d'una manera directa i amb una paleta cromàtica limitada. La seua obra sempre ha estat vinculada a temes com el futbol, la música, Buenos Aires, i la seua ciutat natal, València.

Combinant tècniques digitals i manuals, Lawerta ha realitzat diferents exposicions individuals i al llarg de la seua trajectòria ha treballat amb agències com Culdesac (València) o GlobalWorks (Nova York) i ha col·laborat amb firmes i entitats com Volkswagen, Berluti, Estrella Damm, FIFA, Mahou, Nautalia, Citadelle, Miller Lite, La Quiniela, València Club de Futbol i el canal esportiu estatunidenc ESPN.

També et pot interessar

stats