Una gran cadena d’ADN feta de llana reivindica a València el paper de la dona rural

L’obra, organitzada per Filant Vides, ha embolicat l'exterior de l'Edifici Docks de la Marina de València

El verd representa el color dels camps i muntanyes del medi rural, mentre que els xicotets hexàgons morats simbolitzen les dones rurals que van obrint-se pas en aquest entorn / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 d'octubre 2022 - 07:01 Actualitzat: 15 d'octubre 2022 - 21:34

Un total de 250 dones de la comarca dels Serrans han creat una gran cadena d'ADN formada per 575 peces teixides de llana. L'objectiu és reivindicar el paper de la dona en el món rural. L’obra, organitzada per l’organització Filant Vides, ha embolicat l'exterior de l'Edifici Docks de la Marina de València.

L'obra d'art urbà s'inaugura aquest dissabte, amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural, i estarà exposada fins al 14 de novembre. Aquesta cadena d'ADN està feta per peces teixides a mà amb forma d'hexàgon, que representen les bresques de les abelles, exemple de treball en equip. En aquesta ocasió, les peces estan teixides majoritàriament en color verd i esguitades de tons morats.

Segons apunta l’organització en un comunicat, el verd representa el color dels camps i muntanyes del medi rural, mentre que els xicotets hexàgons morats simbolitzen les dones rurals que van obrint-se pas en aquest entorn. “Són escassos els punts morats perquè encara són escasses les dones que dirigeixen cooperatives agrícoles, que emprenen en municipis xicotets o poden exercir en llocs per als quals estan àmpliament qualificades”, apunten.

Filant Vides torna a intervindre amb art urbà en un edifici de la ciutat de València per a homenatjar "totes les dones que no van tindre oportunitats" i reivindicar "un futur millor per a les que encara ho tenen més difícil per a desenvolupar-se personalment i professionalment pel mer fet de residir en xicotets municipis".

L'associació Filant Vides des del 2016 fa intervencions d'art urbà per a visibilitzar les dones rurals. El 2020 va reunir 650 dones per a crear una ruta artística que va cobrir d'hexàgons la façana dels edificis públics valencians amb motiu del 8M.

També et pot interessar

stats