Una exposició de Pep Gimeno, ‘Botifarra’, recupera objectes quotidians de la cultura valenciana

La mostra "Estimar els objectes" es podrà visitar a l'Espai Cultural Sant Domènec de Xàtiva fins al 19 de març

Una mostra dels prop dels 250 objectes de l'exposició de Pep Gimeno, 'Botifarra' / À Punt NTC

El cantant Pep Gimeno, Botifarra, ha rescatat de l'oblit cançons i romanços tradicionals de la cultura valenciana. Però ara el cantador xativí recupera també objectes quotidians en una nova exposició. 

Atifells de cuina, joguets i aparells de llaurança són només una mostra dels prop dels 250 objectes de temps passats que l’artista xativí ha rescatat de l'oblit. “He anat arreplegant objectes que han caigut en desús, que se’n van a l’andana i d’ací, al fem. Jo he anat recuperant-los perquè són importants per a conéixer la nostra història”, assegura el Botifarra.  L’exposició "Estimar els objectes" es podrà visitar a l'Espai Cultural Sant Domènec de Xàtiva (Costera) fins al 19 de març. 

Aquests objectes quotidians reflecteixen els costums i la forma de vida dels nostres avantpassats, però sobretot mostren la vinculació més sentimental amb el cantador xativí. “Tots aquests objectes tenen un vincle sentimental amb Pep i ens interessava que ens ho contara. Per això, hem posat unes pantalles per tal que ens explique per què són importants per a ell”, explica el comissari de l’exposició, Aureli Domènec. 

També et pot interessar

stats