Pep Gimeno, ‘Botifarra’: “La meua música és la que s’ha cantat tota la vida, la del poble”

L’artista xativí ompli el Palau de les Arts de València per a presentar el nou disc amb el cartell d’entrades exhaurides penjat

Imatge d'arxiu de Pep Gimeno 'Botifarra' / À Punt NTC

Pep Gimeno, ‘Botifarra’, ha presentat aquest divendres el seu nou disc, Ja ve l’aire, al Palau de les Arts, on ha penjat el cartell d’entrades exhaurides en la venda en línia. Hores abans del gran concert, tret d’eixida de la nova gira, un equip d’À Punt Notícies ha parlat amb l’artista, que confessava estar un poc nerviós. 

Botifarra ha reconegut que la música que ara presenta és la que s’ha cantat tota la vida, “la del poble”, però amb uns aires renovats per atraure un públic més jove. “La meua música és un reflex de la nostra cultura, la nostra llengua. Qui nega els orígens, nega la seua identitat”.

Després d’aquest desé llançament discogràfic, el cantant ha avançat que el seu pròxim desig és fer cançons infantils. Reivindicar les cançons populars que s’han anat perdent amb el pas del temps. 

El disc ja es pot escoltar en les plataformes digitals

L’artista xativí enceta el 2023 amb la presentació del disc, que des de fa una setmana ja es pot escoltar en les diferents plataformes digitals. A més, el disc ja es pot precomprar des de la pàgina web i a partir d’aquest diumenge, 15 de gener, es faran els primers enviaments.

Amb Ja ve l’aire el cantador segueix la seua tasca de recopilació de la tradició valenciana, aquesta vegada centrant-se en cançons de treball. Un treball premiat amb la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural i amb la Medalla d'Honor del Consell Valencià de Cultura.

El disc compta amb un marcat protagonisme femení i és que, en paraules de l’artista, és “gràcies a les dones” que canta. Entre les artistes que col·laboren en el nou treball trobem Maria Arnal; Noelia Llorens, 'Titana’; Carmen París i Judit Neddermann.

En el nou llançament discogràfic i la gira que ara inicia, Botifarra estarà acompanyat per Tóbal Rentero, Jordi Pastor, Robert Moreno, Miquel Pérez i Martina Sabariego. El també xativí Feliu Ventura ha tingut una important participació com a lletrista en la gènesi de 'Ja ve l'aire'.

A més, À Punt, entitat col·laboradora del concert de Pep Gimeno 'Botifarra' a les Arts, va enregistrar l'espectacle, i pròximament s'emetrà per la televisió.

També et pot interessar

stats