Una exposició de cinquanta fotografies de La Nau convida a reflexionar sobre els estereotips del cos humà

Cossos sense patró. Fotografies de Sebastián Freire és una mostra d’imatges inèdites

Cossos sense patró
Cossos sense patró / UV

La Universitat de València (UV) inaugura aquest dijous a la sala Estudi General de La Nau, l'exposició Cossos sense patró. Fotografies de Sebastián Freire. Es tracta d'un projecte fotogràfic de l’artista argentí on explora i analitza el cos humà traspassant els cànons estètics i els estereotips assignats als cossos.

A través de 48 fotografies produïdes a gran format, Freire explora el cos, postulant-lo com a espai d'operacions, d'inscripció i de marcatge. Una col·lecció que convida a la reflexió política sobre la bellesa fora del patró blanc, heteronormatiu i capacitista. Les imatges s'han pres sobretot en estudi i la majoria són inèdites, segons ha detallat la institució acadèmica. Cossos sense patró està comissariada per l'investigador Mariano López Seoane, del Centre Interdisciplinari d'Estudis i Polítiques de Gènere de la Universidad Nacional Tres de Febrero, de Buenos Aires.

L'exposició, explica Ester Alba, vicerectora de cultura i societat de la UV, s'emmarca en la necessitat de continuar impulsant la tasca de la universitat com a espai de debat i reflexió crítica. Un debat "sobre les qüestions que formen part del pensament viu del nostre temps, com repensar els estereotips i construccions de la mirada que assignem al cos, basada en prejudicis que no atenen la pluralitat de ser i esdevindre".

Es pot visitar gratuïtament de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 20 hores, i diumenges i festius de 10 a 14 hores. També es poden reservar visites guiades gratuïtes a través del servei de voluntariat cultural de la UV.

Sebastián Freire va nàixer a Buenos Aires en 1973, on va estudiar Fotografia i Ciències de la Comunicació a la Universitat de Buenos Aires. Les seues mostres fotogràfiques han recorregut ciutats del continent europeu i llatinoamericà, com Berlín, Roma, Còrdova, Panamà o Buenos Aires.

També et pot interessar

stats