Una exposició al Centre del Carme recorre la vida i obra de Joan Fuster

Es tracta d’un recull de cartes, llibres, fotografies i documents que atresorava a sa casa de Sueca

Una exposició al Centre del Carme recorre la vida i obra de Joan Fuster / À Punt NTC

Dimecres es compleixen cent anys del naixement de Joan Fuster i aquest dilluns al Centre del Carme de València s’inaugura una completa exposició al voltant de l’obra i la trajectòria vital del pensador valencià. 

Es tracta d’un recull de cartes, llibres, fotografies, documents i una part de la completa col·lecció d’obres d’art que atresorava a sa casa de Sueca (Ribera Baixa). "És una experiència immersiva en aquella casa que es va convertir en un oasi de pensament i de crítica", explica el secretari autonòmic de Cultura Ximo López. 

S'hi repassa des de les seues primeres lletres fins als moments destacats de la seua biografia, inclòs l’atemptat terrorista que va patir l’any 1981 i que va provocar una sèrie d’actes multitudinaris de condemna i suport al seu compromís cívic valencià.

Intel·lectual inconformista i compromés, agitador de consciències, la voluntat d’influir en la societat va quedar impresa no només als articles, sinó a la correspondència, que té un alt valor documental i d’expressió.

La mostra arreplega algunes de les més de 20.000 cartes, fotografies i documents de l’escriptor de Sueca i una part important de l’obra artística que va atresorar a sa casa, d’artistes com Miquel Navarro, d’Alfred Boix, Artur Heras, Alfaro, Joan Miró i fins i tot un Picasso. 

També es pot veure l’únic quadre que va pintar i que va ser un regal de noces per al seu amic l’escriptor Jaume Bru. Una oportunitat única d’acostar-se a la figura del gran pensador valencià del segle XX.

També et pot interessar

stats