Un valencià rescata d'un traster vell dos anuaris de l'any 1923

Un testimoni de gran valor que revela com s'anunciaven comerciants, indústries i oficis de l'època

Un valencià rescata d'un traster vell dos anuaris de l'any 1923 / À Punt NTC

Dos anuaris generals d'Espanya de l'any 1923 i plens de publicitat de l'època és el tresor que el valencià Cèsar Amiguet ha trobat dins d'un traster vell de sa casa. Un testimoni de gran valor que, a més, revela com s'anunciaven els comerciants, indústries i oficis de l'època.

Amiguet és dissenyador gràfic i de seguida va pensar que era l'oportunitat de veure de primera mà els usos i les maneres de la publicitat d'aquella època, que pot ser que no siga tan diferent de l'actual. “S’aprofita tot l’espai per a posar publicitat, fins i tot el llom, com ocorre ara amb les pàgines web”, ha assegurat. 

Publicitat encartada d'última hora, amb color i una tipografia diferent, que també és reflex d'una societat que començava a utilitzar aparells elèctrics. Sorprén la complexitat de la composició, amb diferents tipografies i utilitzant fotogravats. 

Cèsar va publicar en les xarxes aquest tresor trobat i en menys de dos dies ja supera els 700 likes i frega els 150 retuits. A més, ha contactat amb ell gent per privat per demanar-li informació concreta d’alguna de les pàgines, perquè pot ser que aquests anuaris encara amaguen més sorpreses.

També et pot interessar

stats