Un mural XXL portarà l'essència del Rototom a la població reclusa de la presó d'Albocàsser

Els artistes del grafit Rudiart i Jotalo s’encarregaran de donar vida a esta obra de 3,5 metres d'alçària i 18 metres de llargària

Els artistes del grafiti Rudiart i Jotalode en la presó d'Albocàsser
Els artistes del grafiti Rudiart i Jotalode en la presó d'Albocàsser / Europa Press

El Rototom Sunsplash i la seua Associació Cultural Exodus tornen a portar l'essència del festival a la població reclusa del Centre Penitenciari Castelló II, a Albocàsser, amb una nova activitat col·laborativa que fusiona art i música. De la mà de dos artistes del grafit, Rudiart i Jotalo, des d'esta setmana els murs de la presó han començat a omplir-se de color i traços amb el mural XXL —de 3,5 metres d'alçària i 18 metres de llargària— al qual donaran forma tots dos artistes en els pròxims dies.

“L'objectiu del mural és alegrar els espais del centre i marcar el compromís del festival amb la població interna i amb les persones que treballen per a ajudar-les en el dia a dia", han assenyalat en el festival, que té lloc a Benicàssim (Plana Alta).

El grafiter alacantí Rudiart és col·laborador habitual del festival, en espais com la zona Dance Hall. Va ser guanyador de la Lliga Nacional del Grafit el 2023, que va tindre com a premi exportar la seua obra fins al mateix districte de Brooklyn, a Nova York. Per la seua banda, l'artista murcià José Javier López, més conegut com a Jotalo, ha dissenyat la portada d’Inkebrantable, l'últim àlbum del duo de rap sevillà SFDK, que actuarà al Main Stage del Rototom Sunsplash el diumenge 18 d'agost del 2024.

Esta nova col·laboració amb la població interna de Castelló II impulsada pel festival reggae ha sigut possible gràcies al treball del departament d'Educació Social i la implicació directa de la Subdirecció de Tractament del centre penitenciari d'Albocàsser.

També et pot interessar

stats