Un muntatge recupera les cançons de les dones empresonades a Sant Miquel dels Reis

El Niño de Elche i un cor feminista posen veu als temes que cantaven les represaliades del franquisme

L'espectacle 'Homenatge desobedient' ret homenatge a les dones a les quals va empresonar el Franquisme al monasteri de Sant Miquel dels Reis / À Punt NTC

El Niño de Elche, la bailaora Paula Comitre i el cor feminista Dona Veu han posat ànima, en el  monestir de Sant Miquel dels Reis de València, a Homenatge desobedient, un tribut a les dones republicanes que van estar empresonades en aquest edifici, convertit en presó durant la dictadura franquista.

L’espectacle és un reconeixement de la valentia d’aquest col·lectiu. El Niño d'Elche ha posat la veu al cançoner original en què, a més, s'han recuperat danses i gestos originals de les mateixes recluses. Són temes d'ànim, de resistència, fins i tot d'ironia i humor per a poder suportar la seua condemna.

Després d'una investigació de huit mesos, el cor Dona Veu ha recuperat les melodies que s’escoltaven entre les reixes de Sant Miquel dels Reis. La directora d’aquest muntatge, Paula Valera, apuntava com, amb aquest treball, pretenia “recuperar la memòria d'aquestes dones que van lluitar, fins i tot amb alegria”.

També et pot interessar

stats