La 'Música empresonada' torna a Sant Miquel dels Reis

La dramatització musical rescata la vida dels músics represaliats al mateix monestir, que va ser presó fins a finals dels anys seixanta

Moments de la representació al monestir de Sant Miquel dels Reis / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 d'octubre 2022 - 18:59 Actualitzat: 02 d'octubre 2022 - 21:32

La Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana ha posat en marxa per tercer any consecutiu la representació Música empresonada, una dramatització musical que ret homenatge als músics i compositors valencians que van ser empresonats per les seues idees durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. 

Les representacions van començar aquest dijous i es prolongaran durant els dies 2, 6, 7, 8 i 9 d’octubre. L’entrada és gratuïta i s’ha de descarregar en aquesta pàgina web

L'argument de l'obra

L’espectacle, que té com a marc l’escenari del monestir de Sant Miquel dels Reis, comença amb una revetla que festeja l’aniversari de la II República, que es veu truncada amb l’esclat de la Guerra Civil. A partir d’ahí es desenvolupa un argument basat en fets i personatges reals amenitzat amb música de concert. 

El monestir de Sant Miquel dels Reis va ser presó de fet fins al final dels anys seixanta, el que dona a la representació una solemnitat afegida.

També et pot interessar

stats