El monestir de Sant Miquel dels Reis de València obri l'1 de novembre amb visites culturals

Un guia contarà la història del monument i es podran visitar les exposicions "Música en paper" i "Equipatge de tornada".

El recorregut pel monestir comprén el claustre nord, l'església dessacralitzada de Sant Miquel, la cripta i el claustre sud
El recorregut pel monestir comprén el claustre nord, l'església dessacralitzada de Sant Miquel, la cripta i el claustre sud / Arxiu

El monestir de Sant Miquel dels Reis de València estarà obert durant el matí de l'1 de novembre perquè els ciutadans puguen visitar-lo amb un guia cultural que conta la història del monument, declarat bé d'interés cultural des del 2008.

També es podran visitar les dues exposicions que s'exhibeixen durant aquests dies. Una és "Música en paper", que mostra els fons musicals de la biblioteca i en la qual es poden contemplar partitures manuscrites, llibres, publicacions, fotografies, materials audiovisuals, instruments i documents d'arxiu de compositors valencians. L'altra exposició és "Equipatge de tornada", sobre els arxius personals dels valencians exiliats després de la Guerra Civil.

El recorregut pel monestir comprén el claustre nord, l'església dessacralitzada de Sant Miquel, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el claustre sud, que és la zona més antiga que es conserva.

Un edifici que ha sigut monestir, casa, presó, magatzem i col·legi

El monestir és d'estil renaixentista i va ser encarregat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d'Aragó, el 1546. Monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi, han sigut els usos que se li ha donat a l'edifici fins que l'any 2000 es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

Visites guiades gratuïtes

Les visites guiades són gratuïtes i no requereixen cita prèvia, només cal estar uns minuts abans de les 12.00 hores i de les 13.00 hores, que és quan comencen els dos torns programats. El monestir també estarà obert dissabte i diumenge, amb visites a la mateixa hora, com tots els caps de setmana de l'any.

També et pot interessar

stats