Un llibre recull els malnoms de Meliana com un bé patrimonial en extinció
L’Ajuntament d’aquest municipi de l’Horta Nord avisa per WhatsApp de la defunció d’un veí amb la informació del seu malnom
A Meliana, com en molts altres pobles valencians, ningú no està lliure de tindre un malnom, sobretot la gent major. És per això que l'Ajuntament d'aquest poble de l'Horta Nord ha decidit recuperar aquests qualificatius, molts pensats amb molta gràcia, en el whatsapp municipal que anuncia el soterrar d'un veí o veïna.
A més, un llibre recull els malnoms com un bé patrimonial en extinció que les noves generacions estan perdent. El més comú és que s'hereten generació rere generació, que recorden l'ofici o senzillament que no tinguen cap sentit.
En aquesta localitat de l’Horta Nord, com a molts pobles, és prou comú que ningú conega els cognoms. És per això que el grup de WhatsApp Ban 2.0 del consistori incloga en l’avís dels soterrars un apunt que diu “el més conegut com".
És tant l'arrelament que la Cooperativa de la Llum, en el seu centenari, ha publicat en la història de Meliana en tres volums, amb un capítol dedicat els malnoms per a reconéixer el valor patrimonial que tenen dins del poble.