Un joc per a ensenyar memòria històrica

El joc, inspirat en l’afusellament de les Tretze Roses, és un viatge interactiu per a conscienciar sobre els mecanismes del feixisme

Imatge del joc, inspirat en les Tretze Roses / À Punt NTC

Un videojoc inspirat en les Tretze Roses és l'aventura en la qual s'ha endinsat la valenciana Casilda Zulueta, una animadora digital que proposa introduir la memòria històrica en el món virtual. “Volia fer una història de terror, i per a mi una de les coses més terrorífiques és el feixisme. Aleshores vaig decidir ajuntar aquests dos elements”, conta Zulueta a les càmeres d’À Punt NTC.

Trobar tretze roses roges en un edifici de malson i lliurar-les al monstre que protegeix l'eixida: aquest podria ser el resum del videojoc desenvolupat per Casilda Zulueta, però és molt més que això. Inspirat en l'afusellament de les tretze joves republicanes després de la guerra, és un viatge interactiu per a conscienciar sobre els mecanismes del feixisme.

Que la memòria històrica trobe un lloc en el món dels videojocs per tal de convertir-los en una eina de divulgació. De moment és una demo per a mòbils que es pot descarregar de manera gratuïta, però la intenció de Casilda és aconseguir finançament perquè el joc puga completar-se. 

També et pot interessar

stats