Un grup de 25 estudiants de Noruega descobreixen les festes de la Magdalena

Els joves han conegut la mascletà, les gaiates i la gastronomia

Un grup de joves noruegs coneixen les festes de la Magdalena de Castelló de la Plana / À Punt NTC

Un grup de 25 estudiants de Noruega que estan d'intercanvi al nostre país ha passat la jornada d'aquest dilluns a Castelló de la Plana per conéixer de primera mà les festes de la Magdalena. "Magdalena festa plena!", han corejat els joves, que s'han integrat en la música de Pregó, les activitats i les festes al carrer. Han fet fins i tot una parada obligatòria per a recuperar forces amb gastronomia ben típica, com els ximos o els xurros.

Marit Aunebergstrom, la professora, ha celebrat que "hem vingut justament en temps de festes". "Hem pensat que seria molt interessant que conegueren les nostres tradicions" ha explicat Ana Sanz, professora d'un centre de Castelló que ha acompanyat el grup.

Les gaiates, el símbol de la festa, els han cridat molt l'atenció. Per a aquest grup, és la primera vegada que en veuen una i ja saben el seu significat. "Un esclat de llum, sense foc ni fum" ha recitat, ben atents a les lliçons amb les quals s'han fet una idea de com funciona la setmana magdalenera en unes poques hores.

Les altes temperatures els han acompanyat durant el dia, amb l'ambient dels petards. Entre els estudiants també hi havia defensors i detractors dels masclets, un soroll al qual tampoc estan molt acostumats. Tot i això, l'última parada de la seua visita ha sigut obligatòria: gaudir d'una mascletà.

També et pot interessar

stats