Les gaiates prenen els carrers de Castelló de la Plana

Els símbols més representatius de les Festes de la Magdalena han tornat a recórrer el centre de la ciutat

Les gaiates prenen els carrers de Castelló de la Plana / À Punt NTC

Aquest diumenge, el cel de Castelló de la Plana ha tornat a il·luminar-se amb la Desfilada de les Gaiates, un acte molt esperat per les festeres i els festers en què els símbols més representatius de les festes omplin de llum i color els carrers de la ciutat. Un moment ideal per a gaudir dels monuments en què els artistes gaiaters han treballat l'últim any.

La Desfilada de Gaiates torna als carrers habituals després que l'any passat va haver de modificar el seu itinerari a causa de les restriccions de la covid. Les gaiates dels dènou sectors de la capital de la Plana han eixit des del carrer Sant Roc i finalitzen el recorregut en l’avinguda del Rei En Jaume.

L’agenda festera d’aquest diumenge ha estat marcada des de ben prompte amb la Romeria de les Canyes, l’acte més emblemàtic de les Festes de la Magdalena. Milers de castellonencs i castellonenques han pres el camí cap a l’ermita de la Magdalena; un pelegrinatge que s'ha vist recompensat amb el llançament d’una mascletà i el tradicional repartiment dels rotllos, així com una paella monumental amb la qual han recuperat forces per a prosseguir el camí de la Tornà, que ha posat fi a la romeria i ha deixat tot el protagonisme a les gaiates.

També et pot interessar

stats