Un documental conta la història de Benimaclet des dels anys trenta a través de la seua societat musical
El musical de Benimaclet. L’ànima d’un poble recull la memòria oral dels testimonis vius del segle passat i que compta amb 300 imatges de l'època
El documental El Musical de Benimaclet. L’ànima d’un poble fa una retrospectiva de la memòria visual i oral de la Societat Musical del barri, amb una vintena d'entrevistes als socis de més edat i amb la digitalització de 300 fotografies. Aquesta és la història de la vida d'un barri a través de la seua Societat Musical.
"Quan escoltes un concert, tot el que el concert condensa, això no hi està. No estan les hores que han passat els xiquets des de menuts, no està la primera cercavila", explica Anaclet Pons, impulsor del documental en què han col·laborat l'ETNO de la Diputació i el TAU de la Universitat de València.
Un documental que es remunta als anys 30 i fins als 70 per a recuperar la memòria del CIM de Benimaclet. "Perquè no siga un passat mort, sinó una cosa viva", agrega Pons.
Un relat contat a través de la memòria oral dels testimonis vius del segle passat i de 300 imatges de l'època que retraten també el paper de la dona a la Societat Musical de Benimaclet. "En l'etapa del franquisme, les dones no hi tenien accés. De xiquetes sí que anaven a solfeig i aprenien", explica Raquel Ricart, escriptora i sòcia del CIM.
Un retrat sentimental del barri de Benimaclet en el segle XX i una declaració d'amor a la música.