Un congrés internacional debat a València sobre l'impacte de la IA en els drets d'autor

Més de 130 experts en propietat intel·lectual de tot el món se citen dimarts i dimecres a Sant Miquel dels Reis

Una dona escriu davant d'un ordinador
Una dona escriu davant d'un ordinador / CEDRO

Més de 130 experts mundials debaten a partir d'este dimarts a València sobre el futur de la propietat intel·lectual en el món editorial. Un dels temes centrals que ocuparà el debat estos dies serà la intel·ligència artificial (IA) i, més concretament, l'impacte que té esta tecnologia en els drets d'autor. L'encontre se celebra a Sant Miquel dels Reis.

La Federació Internacional d'Organitzacions de Drets de Reproducció —IFRRO, per les seues sigles en anglés—, en col·laboració amb el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (Cedro), organitzadors de l'encontre, remarquen en un comunicat que les eines de IA, per a poder funcionar, s'entrenen amb grans quantitats de continguts editorials sense autorització dels titulars de drets. Per això abordar esta matèria resultarà fonamental durant la trobada. A falta de l'aprovació definitiva de la regulació europea de propietat intel·lectual, el sector remarca que la regulació de la IA suposa un dels majors desafiaments per al sector.

L'encontre compta amb el suport de la Direcció General de Cultura, dependent de la vicepresidència primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat; l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València; i l'associació d'editorials AEPV; així com amb la col·laboració de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats