Un 20% menys de tiradors, horari avançat i sense públic: així serà la Cordà 2021 de Paterna

La popular cita pirotècnica se celebrarà aquest diumenge amb un format adaptat a les restriccions sanitàries per la pandèmia del coronavirus

Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna
Imatge d'arxiu de la Cordà de Paterna / Ajuntament de Paterna

L'Ajuntament de Paterna ha reunit aquest dimecres la junta de seguretat per a ultimar el dispositiu i el pla de contingència especial per la Covid-19 que es desplegarà durant la tradicional Cordà. La cita pirotècnica, que preveu disparar més de 70.000 coets en menys de vint minuts, se celebrarà el diumenge amb un format adaptat a la pandèmia i, per primera vegada, avançarà una hora i mitja l'horari habitual, de la 1:30 a les 00:00 h.

Enguany comptarà amb un 20% menys de tiradors dels que hi solen participar, i a més se'ls exigirà la pauta completa de vacunació contra la Covid-19 o un test d'antígens negatiu. No es permetrà l'entrada de públic al recinte. 

Altres novetats són l'establiment de quatre perímetres de seguretat i la instal·lació d'un cronòmetre a l'Edifici de la Cordà Pepín Damián, que marca el temps que queda per a la celebració de l'esdeveniment, segons ha informat el consistori d'aquest municipi de l'Horta Nord.

La pandèmia del coronavirus ha obligat el municipi a suspendre, per segon any consecutiu, les Festes Majors 2021 en honor al Crist de la Fe i Sant Vicent Ferrer. Tot i això, l'Ajuntament ha decidit mantindre la Cordà, l'espectacle més emblemàtic de les celebracions. Enguany es retransmetrà en directe a través de xarxes socials i d'una pantalla gegant en un espai delimitat amb aforament controlat.

El dispositiu de seguretat estarà integrat per 35 agents de Policia Local de Paterna, 50 membres de Protecció Civil, una dotació de Bombers i 30 tiradors de seguretat. L'operatiu sanitari comptarà amb 10 professionals de la sanitat, una posta sanitària en el centre de salut, una UVI, una ambulància i un hospital de campanya. També hi haurà un lloc de comandament i un protocol d'alerta a l'interior de la zona de foc que, en cas d'incidència tant al carrer com en algun domicili particular, permetria parar la Cordà en un màxim d'un minut per a donar accés als serveis d'emergència.

L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha assegurat que serà una Cordà "segura, valenta, simbòlica i exemplar, que suposarà un punt d'inflexió per a la indústria pirotècnica i tot un referent i al·licient" per als actes de foc de la resta de municipis de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

En aquesta reunió de coordinació ha participat també la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha afirmat que està tot el dispositiu preparat per a tindre "una bona Cordà, des del respecte i compliment de totes les normes de seguretat i sanitàries", i ha demanat "responsabilitat individual i col·lectiva" per a continuar gaudint d'un espectacle pirotècnic "únic en el món".

També et pot interessar

stats