'Umbrellas', el curtmetrage valencià que aspira al Goya

La producció valenciana, en què participa À Punt Mèdia, reflexiona al voltant de la sobreprotecció i el dret a poder equivocar-se 

'Umbrellas', el curtmetrage valencià que aspira al Goya / À Punt NTC

Quan falten pocs dies per a la gala dels Goya a València, ens fixem en Umbrellas, un curtmetratge d'animació nominat als premis i en què participa À Punt Mèdia. Una producció valenciana  premiada en festivals internacionals i que reflexiona al voltant de la sobreprotecció i el dret a poder equivocar-se. 

Amb vocació de conte il·lustrat, Umbrellas acaba sent una faula que José Prats i Alícia Canovas pilotaren en primera instància. Un relat de metratge curt nascut de l’alumnat de guió, que dibuixà sobre un fons d'aquarel·la un país on cal sempre anar amb paraigua. 

Álvaro Robles, codirector, explica que aquesta obra és muda, no té diàlegs, amb l’objectiu que s’entenga a tot arreu. Pel mateix motiu, tampoc se situa en cap localització específica. 

La productora valenciana Bígaro Films ha perfilat un procés d'animació que resulta tan car de fer a Espanya, on Pixar i l’animació japonesa lideren el mercat. 

Però amb aquest curtmetratge, el premi ha sigut instantani. Ha estat seleccionat en un centenar de festivals i els guardons li han plogut per aquesta viva representació de la sobreprotecció paternal i les pors infantils. 

També et pot interessar

stats