Últim dia de la Fira del Llibre de València amb homenatges, concerts i influencers

El poeta Jaume Pérez Montaner ha rebut el Premi Fira del Llibre 2022, en una trobada homenatge en la qual han participat prop de trenta escriptors i escriptores

Recta final de la Fira del Llibre, als Jardins de Vivers de València
Recta final de la Fira del Llibre, als Jardins de Vivers de València / Fira del Llibre de València

Aquest diumenge acaba la 57a edició de la Fira del Llibre de València als Jardins de Vivers després de deu dies intensos on els assistents han pogut gaudir de la literatura i participar en taules redones, tallers, presentacions i firmes de llibres o concerts, entre moltes altres activitats.

En la penúltima jornada, aquest dissabte, es va lliurar el Premi Fira del Llibre 2022 al poeta, assagista i professor de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa), Jaume Pérez Montaner, per la seua trajectòria i aportació a la literatura en valencià. En la trobada homenatge han participat prop de trenta escriptors i escriptores, a més de multitud de visitants i s'ha presentat el llibre Defensa d'una forma. Poesia completa, que reuneix tots els seus poemaris publicats i tres inèdits.

Jaume Pérez Montaner recull el Premi Fira del Llibre
Jaume Pérez Montaner recull el Premi Fira del Llibre / Fira del Llibre de València

Els altres dos autors guardonats en aquesta edició de la fira han sigut Bernardo Atxaga, l'escriptor de literatura generalista i juvenil més llegit en euskera, i l'escriptora emergent valenciana Bárbara Blasco, Premi Tusquets el 2020.

Per al que queda de la jornada d'aquest diumenge, l'agenda convida els assistents a endinsar-se en el món de la literatura africana, aprendre sobre la memòria històrica, commemorar el centenari del naixement de Joan Fuster o conéixer la realitat dels joves influencers. A més, els més menuts podran gaudir d'una festa infantil, tallers d'animació lectora o del concert que À Punt ha organitzat a les 11:00 hores amb la Banda de les Feretes i Dani Miquel.

Després de viure uns dies de pluja intensa que obligaren a suspendre l'activitat al començament d'aquesta setmana, l'oratge ha acompanyat la recta final de la Fira del Llibre, on s'han acostat autoritats com el president de la Generalitat, Ximo Puig; el conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà o l'alcalde de València, Joan Ribó.

També et pot interessar

stats