El Trovam 2018 analitzarà el futur de la indústria musical valenciana

Del 8 a l'11 de novembre, Castelló acollirà la sisena edició d'aquesta fira valenciana de la música.

Presentació de Trovam al Menador Espai Cultural de Castelló.
Presentació de Trovam al Menador Espai Cultural de Castelló.

El Menador Espai Cultural de la capital de la Plana ha estat aquest dilluns l'escenari de presentació de la sisena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam - Pro Weekend, que omplirà la ciutat de Castelló de concerts des del 8 fins a l'11 de novembre. Des de l'organització ja s'han confirmat una vintena d'actuacions de grups i solistes com ara La Habitación Roja, Mafalda, Jonatan Penalba, Núria Graham o Roba Estesa. 

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha destacat l'aposta per "la professionalització de la música valenciana" amb la consolidació de cites musicals com Trovam, un aparador per a donar a conéixer els treballs dels musics valencians i un punt de trobada per als professionals. Enguany, com a novetat, es presentarà el Catàleg de la música valenciana, un recull de les propostes musicals valencianes per a aquesta temporada.

Trovam va més enllà d'una cita musical. Així ho ha explicat el director del festival musical, Joan Gregori García, qui ha insistit que, a banda dels concerts, aquesta fira de la música està concebuda com un espai de debat i la reflexió sobre l'actualitat i el futur d'aquesta indústria al territori valencià. 

Quatre jornades musicals amb un elevat nombre d'artistes autòctons i amb una gran presència femenina en el cartell. El Trovam - Pro Weekend està en l'itinerari de presentació del nou treball de La Habitación Roja. El públic, a més, podrà escoltar el quart disc de Mafalda i de VaDeBo. A més, Jonatan Penalba i Els Jóvens mostraran la seua aproximació a la música tradicional valenciana. Cuello, Ruth Baker Band, Borriana Big Band, Jim War Brou, Jazzwoman, Joe Pask, Gem, L'Home Brut, Canta Canalla i Morondo també hi pujaran a l'escenari. Des d'altres ciutats espanyoles vindran Núria Graham, Roba Estesa, The Mani-las, North State, Marcel Lázara i Julià Rey.

També et pot interessar

stats