Els treballadors del Teatre Principal i de l'edifici Rialto alerten del perill de tancament per falta de personal

El director de l’IVC, Abel Guarinos diu que "l’alarmisme no té cap sentit" i que "no s'ha tancat cap teatre ni sala".

El director de l’IVC, Abel Guarinos diu que "l’alarmisme no té cap sentit" i que "no s'ha tancat cap teatre ni sala".
El director de l’IVC, Abel Guarinos diu que "l’alarmisme no té cap sentit" i que "no s'ha tancat cap teatre ni sala".

El comité d'empresa de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha advertit d'una situació laboral “insostenible” per la falta de personal unida a la creixent programació, que pot fer que institucions com el Teatre Principal o les sales del Rialto “no puguen alçar el teló en un futur pròxim”.

En un comunicat, la representació dels treballadors i treballadores de l'IVC ha volgut donar a conéixer la situació creada per l'actual gestió i han alertat que la manca de personal provoca un creixement exponencial del risc d'accidents laborals en molts sectors i una sobrecàrrega que els treballadors paguen amb la seua salut.

Ha detallat que des del trasllat dels instituts culturals al sector públic i la pèrdua de personal com a resultat de diferents ERO en l'anterior etapa de govern del PP, sis anys després hi ha “una plantilla minsa, una programació creixent i una situació laboral insostenible”.

A juí seu, això “pot provocar que institucions tan volgudes i distingides com el Teatre Principal de València o les sales del Rialto no puguen alçar el teló en un futur pròxim”.

Guarinos diu que no s’ha tancat cap sala i no perilla cap activitat

El director de l’IVC, Abel Guarinos, ha explicat que és cert que hi ha una àmplia programació i que és "bo que existisca una oferta de qualitat i quantitat en tots els aspectes de l'art al llarg de la Comunitat Valenciana".

No obstant això, ha sostingut que "l’alarmisme no té cap sentit" i que "no s'ha tancat cap teatre ni sala i no perilla cap activitat concreta".

Segons Guarinos, els treballadors de l’IVC "estan treballant bé" però en moments "puntals" on no es pot arribar, hi ha reforç amb autònoms i pimes del ram tècnic i publicitari "que també tenen dret a participar en la cultura valenciana".

Així mateix, ha recordat que està a punt d'eixir l'Oferta Pública d'Ocupació, aprovada per Hisenda, per a 17 places en centres de l’IVC i està pendent d'aprovar-ne 15 més.

També et pot interessar

stats