Tradició, economia i cultura protagonitzen la sega de l’arròs a Catarroja
La xef valenciana Begoña Rodrigo hi participa en la desena edició com a Segadora d’Honor
Al port de Catarroja (Horta Sud) se celebra aquest diumenge la Festa de la Sega de l'Arròs en una estampa que reuneix tradició, economia i cultura, amb la xef valenciana Begoña Rodrigo com a Segadora d'Honor.
Aquesta cita marcada en roig per als amants de la cultura arrossera arriba enguany a la dècima edició i, un any més, la Denominació d’Origen Arròs de València celebra el seu dia amb un bon cabàs de propostes per a tots els públics. A l’esdeveniment han participat milers de persones a la vora de l’Albufera, que han pogut tastar un arròs de primera en un entorn únic.
Per celebrar la sega, el port de Catarroja torna al passat per a recordar com es collien les espigues d'arròs antigament, en una tradició vinculada a l'Albufera que estava acompanyada pels cants de batre, que s'entonaven per a amenitzar la faena dels segadors.
En collir l’arròs han tingut lloc uns showcookings per a cuinar-ne de la mà de reconeguts xefs com Begoña Rodrigo, que enguany és la Segadora d’Honor. “A més d’un premi, és una responsabilitat, així com entregar i ensenyar tot el que sé de l’arròs per tot el món”, ha dit Rodrigo en declaracions a À Punt Notícies.
Tota una festa al voltant de l'arròs, que porta al present aquesta tradicional manera de collir un dels productes estrela de la nostra gastronomia.