Tradició, economia i cultura protagonitzen la sega de l’arròs a Catarroja

La xef valenciana Begoña Rodrigo hi participa en la desena edició com a Segadora d’Honor

Imatges de la tradicional sega de l'arròs a Catarroja / À Punt NTC

Al port de Catarroja (Horta Sud) se celebra aquest diumenge la Festa de la Sega de l'Arròs en una estampa que reuneix tradició, economia i cultura, amb la xef valenciana Begoña Rodrigo com a Segadora d'Honor. 

Aquesta cita marcada en roig per als amants de la cultura arrossera arriba enguany a la dècima edició i, un any més, la Denominació d’Origen Arròs de València celebra el seu dia amb un bon cabàs de propostes per a tots els públics. A l’esdeveniment han participat milers de persones a la vora de l’Albufera, que han pogut tastar un arròs de primera en un entorn únic.

Per celebrar la sega, el port de Catarroja torna al passat per a recordar com es collien les espigues d'arròs antigament, en una tradició vinculada a l'Albufera que estava acompanyada pels cants de batre, que s'entonaven per a amenitzar la faena dels segadors. 

En collir l’arròs han tingut lloc uns showcookings per a cuinar-ne de la mà de reconeguts xefs com Begoña Rodrigo, que enguany és la Segadora d’Honor. “A més d’un premi, és una responsabilitat, així com entregar i ensenyar tot el que sé de l’arròs per tot el món”, ha dit Rodrigo en declaracions a À Punt Notícies.

Tota una festa al voltant de l'arròs, que porta al present aquesta tradicional manera de collir un dels productes estrela de la nostra gastronomia.

També et pot interessar

stats