Torrevella inicia els tràmits per a declarar BIC l'havanera i l'artesania salinera

L'equip de govern vol "donar valor als aspectes que ens fan únics" en el context d'un món globalitzat

Un dels cors participants en Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia que acull cada estiu Torrevella
Un dels cors participants en el Certamen Internacional d'Havaneres i Polifonia que acull cada estiu Torrevella / Certamen Habaneras Torrevieja

L'Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta de Torrevella ha aprovat la proposta per a iniciar el procés d'incoar com a bé d'interés cultural (BIC) immaterial el cant de l'havanera i l'artesania salinera, segons ha informat aquest dijous en un comunicat el regidor de Cultura, Antonio Quesada.

La iniciativa ha obtingut el suport de tots els membres que van assistir a la junta rectora, amb un consens tant social com polític. Una vegada aprovada la proposta, el següent pas serà enviar les sol·licituds d'incoació a l'àrea de Patrimoni Cultural de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat perquè s’estudie.

El govern de Torrevella “sempre ha apostat per enaltir el valor del patrimoni cultural torrevellenc, emfatitzant allò que ens fa únics i especials”, ha explicat Quesada. “En aquests temps en els quals la globalització ho ocupa tot és important donar valor a aquells aspectes que ens fan únics”, ha afegit el regidor, que ha recordat que s’han creat escoles de cant coral, de pols i pua i d'artesania salinera “per a generar un relleu generacional”.

També et pot interessar

stats