La Torre de la Presó d'Onda obri les portes a les visites

La restauració del recinte ha permés recrear les condicions “increïblement dures” dels presos del segle XVI

Torre de la Presó d'Onda

Onda (Plana Baixa) ha obert al públic les portes de l'antiga Torre de la Presó. L'estructura, els espais i les portes de fa 500 anys intenten recrear com vivien els presoners al segle XVI. Un capítol de la història de la ciutat, que sorprén els visitants.    

Endinsada al cor de la vila, trobem les portes discretes la Torre de la Presó, ara, restaurades per a fer una recreació del que eren antigament les presons de l'època medieval. Cinc-cents anys d'història on les bigues, les portes i les estades originals no deixen indiferent ningú.

A l’entrada, el llibre de la ciutat dona la benvinguda a aquest espai que intenta reproduir l'angoixa, el patiment dels presoners del segle XVI i “les poques necessitats cobertes que tenien”. Aquesta presó és representació de les condicions “increïblement dures” en les quals vivien els presoners

Però no només és això, sinó que també estan obertes als visitants els espais més còmodes dels carcellers o fins i tot les cel·les d'aïllament. És en aquestes cambres on els empresonats van deixar les seues empremtes a les parets. “Hi ha dibuixos de dones”, afirma la tècnica de turisme d’Onda, Elena Telerez, que explica com aquestes figures gravades a les parets eren una manera d’evadir-se. 

Visites guiades tots els caps de setmana i futures visites teatralitzades ajudaran el visitant a descobrir el fred i la foscor en què van viure els presos fa cinc-cents anys.

També et pot interessar

stats