Gimcanes digitals per a descobrir l’encant dels pobles de la Ruta 99

A través del nostre mòbil podrem accedir a jocs de misteri i històries fascinants sobre els municipis més afectats per la despoblació

Els cinc jocs que ja estan disponibles de la Ruta 99
Els cinc jocs que ja estan disponibles de la Ruta 99 / Gymkanaturistica.com / Avant
26 de gener 2023 - 17:08

El Consell, en el marc de les seues polítiques de lluita contra la despoblació, està incorporant jocs virtuals a la Ruta 99 per impulsar el turisme familiar i promoure les visites escolars. Els 24 pobles més menuts de la Comunitat Valenciana faran valdre els seus recursos naturals i culturals a través de diverses gimcanes digitals als dispositius mòbils.

De moment, estan disponibles els jocs de les localitats de Castell de Cabres (Baix Maestrat), Villores (els Ports), Tollos (Comtat) i Sempere (Vall d’Albaida). La Generalitat ha anunciat en un comunicat que té previst estendre a tots els municipis de la ruta.

Joc de Castell de Cabres (Baix Maestrat) al web de gymkanaturistica
Joc de Castell de Cabres (Baix Maestrat) al web de gymkanaturistica / Gymkana digital turística / Avant

La directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (Avant), Jeanette Segarra ha recordat aquest dijous en un acte a la Ciutat de les Arts i les Ciències que el Consell “continuarà promovent activitats culturals i esportives en aquest municipis per a dinamitzar el territori”.

Les gimcanes digitals Ruta99 són una aplicació per a dispositius mòbils que no necessita descàrrega i que permeten recórrer els pobles d’una manera diferent. A través del joc, ens convida a descobrir la seua història, arquitectura i gastronomia. 

De nord a sud de la Comunitat, la Ruta 99 és una espècie de Camí de Sant Jaume a la valenciana que fa parada en aquelles localitats més afectades per la despoblació.

Són Herbers, Palanques, Vallibona, Villores, Castell de Cabres, Figueres, Matet, Pavies, Sacanyet, Espadella, la Font de la Reina, les Fonts d'Aiòder, Torralba, Torre-xiva, Vallat, Vilamalur i Vilanova de la Reina, a Castelló; la Pobla de Sant Miquel, Sempere i Carrícola, a València, i Benillup, Benimassot, Famorca i Tollos, a Alacant.

Exposició Ruta 99

El Consell està promocionant els territoris de l’interior de la Comunitat mitjançant l’exposició de la Ruta 99 a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, on romandrà fins a finals de març. La mostra es traslladarà aleshores a l’aeroport de Castelló.

Segons Segarra, la intenció és poder portar aquesta mostra també a estacions de tren i altres zones de recepció de turistes tant a València com a Castelló i Alacant.

També et pot interessar

stats