A la torre almohade d'Almudaina celebren una jornada de portes obertes

La fortalesa d’època islàmica, considerada bé d'interés cultural, es podrà visitar de manera gratuïta

Imatge de la Torre almohade d'Almudaina
Imatge de la Torre almohade d'Almudaina / Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant (MARQ)

El Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant (MARQ) commemora aquest dissabte el dotzé aniversari de l'obertura al públic de la Torre d'Almudaina, amb una jornada de portes obertes.

La fortalesa és un monument almohade considerat bé d'interés cultural per la seua arquitectura, paisatge i història. L’edificació, d'època islàmica, formava part del recinte fortificat d'una xicoteta alqueria, coneguda com a Al-Mudayyina, origen del nom de la població.

Almudaina està a la muntanyosa comarca del Comtat, a 587 metres damunt del nivell del mar. És un poble agrícola de poc més de cent habitants i la seua història està lligada a aquesta torre islàmica, erigida en la primera meitat del segle XIII per a defensar l'alqueria.

La Diputació d'Alacant, actual propietària de l'edificació, ha assegurat que es compleixen totes les mesures de seguretat i ha recordat que la visita serà gratuïta, amb inscripció prèvia i aforament limitat de sis persones en cada recorregut per l'interior. Hi haurà dues visites guiades, a les 11:00 hores i a les 19:00 hores.

També et pot interessar

stats