Torna a Sagunt el Festival Il·luminar-te, l'únic festival de llum i ombres a tot el país

El Casal Jove del Port de Sagunt acull del 16 al 25 d'abril la sisena edició, amb el doble de passes i públic reduït per a complir totes les mesures de seguretat

Sagunt acull la sisena edició del festival Il·luminar-te
16 d'abril 2021 - 15:45

Il·luminar-te, el festival de teatre especialitzat en el llenguatge teatral de llums i ombres, torna a obrir les portes. Aquesta sisena edició arriba tres mesos després del previst, ja que normalment se celebra al gener, però les restriccions per la Covid van obligar a ajornar-lo.

L'espectacle comença aquest divendres i ofereix diverses representacions basades en la combinació de l’aspecte més clàssic del teatre amb les noves tecnologies. Menuts i grans podran gaudir-lo fins al 25 d'abril en el Casal Jove del Port de Sagunt.

Per a assegurar que es compleixen totes les mesures de seguretat, les representacions, que abans de la pandèmia congregaven fins a 300 espectadors, enguany en tindran només 80 per sessió, i cadascuna tindrà dos passes. A més a més, l'espai es ventilarà i es desinfectarà entre les funcions.

Amb aquesta nova edició, l'organització espera que les circumstàncies especials siguen "una excepció a una llarga trajectòria i que puguem almenys projectar una potent llum d'esperança des d'unes divertides i segures ombres".

Vicent Ortolà, director artístic d'Il·luminat-te, destaca allò que diferencia el festival d'altres amb aquestes característiques: "quan parlem d'aquest tipus de teatre pensem en siluetes, ombres xineses... però nosaltres també treballem amb projectors o diapositives. Els espectadors sempre ens comenten que no sabien que es pogueren fer tantes coses amb ombres i llums"

Com a novetats, Ortolà remarca la participació de la companyia Animamundi, amb l'actriu sueca Kerstin von Porat al capdavant, que oferirà l'obra “L'Amàlia i les ombres lunars” tant en català com en anglés.

L'entrada és gratuïta, però a causa de les places limitades cal reservar l'assistència telefonant al 96 268 34 39 de 9:00 a 20:00 hores.

També et pot interessar

stats