Torna el Betlem de la Pigà al Teatre Principal de Castelló de la Plana

Un total de 150 personatges participen d'aquesta representació que barreja costums valencians amb el relat tradicional

El betlem vivent de la Pigà, un clàssic de Nadal de Castelló de la Plana / À Punt NTC

La representació del Betlem de la Pigà torna al Teatre Principal de Castelló de la Plana. Els dolçainers i tabaleters han obert el pregó que recorre els carrers de la ciutat i criden el veïnat per anar a veure el betlem. S’han pogut veure gegants, cabuts i grups de dansa… Un total de 150 personatges que calfen l'ambient en el preludi d'una representació que barreja els costums valencians amb el relat de Maria i Josep que busquen refugi la nit de Nadal.

Aquesta obra, amb lletra de Miquel Peris i música de Matilde Salvador, es representa des de l’any 1980 la vespra del 24 de desembre. Sempre comença al carrer amb el tradicional pregó, que el formen els mateixos personatges de l'obra, que criden a tots els castellonencs per acudir a veure la important tradició, que comença a la plaça Major i acaba dins del mateix Teatre Principal.

Laia Porcar, directora del Betlem de la Pigà, declara que la peça “recull el llegat i el porta al present, estableix aquest vincle del passat i el present i explica per què som d’aquesta manera i no d’una altra”. Per la seua banda, Xavi Sidro, que interpreta el poeta Miquel Peris, assenyala que “es tracta d’una tradició de finals del segle XIX que en el seu moment Miquel Peris va decidir recuperar. Aleshores es va ajuntar amb Matilde Salvador per fer la musicalitat del betlem, amb unes nadales fantàstiques, i al final el que fem hui és representar això”, ha declarat.

També et pot interessar

stats