Es titula la primera promoció d’estudis superiors de dolçaina

Esperen que açò òbriga la porta al fet que es cree un itinerari superior d’altres instruments com ara el guitarró, la bandúrria, o també en el cant d'estil

Es titula la primera promoció de dolçaina al Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València / À Punt NTC

Fins fa poc no era possible fer estudis superiors de dolçaina, però enguany la primera promoció d’estudis superiors d’aquest instrument tradicional del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València es titula enguany després de quatre anys de classes. 

És un fet històric en l'àmbit acadèmic valencià perquè, tot i que la música tradicional estiga arrelada a la nostra cultura, no s’oferia una formació integral de dolçaina, com sí que ocorre amb altres instruments o estils que venen d’altres parts del món. 

Com apunta el catedràtic de dolçaina del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, la dolçaina és un instrument que té “prou” repertori. Per això li sembla “una incongruència que haja entrat abans el jazz que la nostra pròpia música tradicional i que aquesta no haja entrat d’una forma natural”. A més, existeix una necessitat d’aprofundir en la nostra música perquè “si no la cuidem nosaltres no ho farà ningú”, postil·la.

Pel que fa a l’alumnat, hi ha qui es va apuntar perquè ve d’una família amb llarga tradició dolçainera, com Carla Arocas. Mentre que hi ha qui fa anys treballa en el món de la música ensenyant dolçaina en escoles musicals i ha tingut amb aquesta formació la possibilitat de “regularitzar la seua condició de docents”, com Rafa Soriano. 

Són virtuosos en l'execució, però també potencials investigadors del patrimoni musical, que és inabastable, ens recalquen. Quatre talents que tanquen cicle, celebren que qualsevol alumne o alumna puga transitar ja aquest itinerari musical i desitgen que instruments com el guitarró, la bandúrria, o també el cant d'estil implementen prompte els estudis superiors.

També et pot interessar

stats