La dolçaina, un instrument que connecta amb la terra i la tradició

Més de dos-centes colles s'han donat cita aquest diumenge a Paiporta per a compartir coneixements

La dolçaina, un instrument que connecta amb la terra i la tradició / À Punt NTC

Mes de dos-centes colles confirmen el poder de la dolçaina, com és capaç d'agermanar i el seu vincle amb el patrimoni cultural valencià. Dolçainers i dolçaineres s'han donat cita hui a Paiporta per a compartir coneixements.

De la garrofera, tan típica al camp valencià, a les mans del dolçainer, és un tros de fusta i d'identitat. Fer-la sonar és connectar amb la terra i la tradició. La dolçaina, l'instrument de les albaes i el cant d'estil valencià.

Lluís Sanz, director del Club de la Dolçaina, ha assegurat que tocar la dolçaina és viure les tradicions i la cultura de cada poble del territori valencià. “La música no només és el so, sinó també el material”, ha apuntat.  

Mig centenar de dolçainers participen en el taller de manipulació de canyes de dolçaina a Paiporta, amb l’objectiu d’aprendre a arreglar aquest element per a aconseguir millorar el so.

Aquest instrument de carrer té una llarga tradició oral, de melodies compartides generació rere generació i que mantenen vives més de dos-centes colles a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats