Els titelles omplin Alfondeguilla

Naix el Castro Festival de les Arts a Alfondeguilla, unes jornades per a dinamitzar el poble aquests dies d'estiu.

‘Los músicos de Bremen’, Teatro La Estrella
‘Los músicos de Bremen’, Teatro La Estrella
18 de juliol 2018 - 22:00

Ja es coneix l’afany dels pobles de les comarques de Castelló de fer festivals a l’estiu. Doncs ara n’haurem de sumar un més, el Castro Festival de les Arts del 19 al 23 de juliol. Alfondeguilla és un municipi de la Plana Baixa amb poc més de 900 habitants però amb un enclavament únic, ja que és troba a les portes de la serra d’Espadà. Amb el Castro Festival de les Arts, aquesta xicoteta i tranquil·la localitat vol dinamitzar els carrers a través de l’art, i oferir opcions culturals de qualitat. 

En aquesta primera edició, els protagonistes són els titelles, però el festival està obert a diverses expressions artístiques, com el teatre de carrer, el circ o la dansa. Un dels objectius és que els mateixos veïns d’Alfondeguilla de qualsevol edat s’impliquen en la participació i el desenvolupament del festival, i aconseguir que l’art siga un element més de convivència en una localitat envoltada de natura.

La iniciativa té accent internacional, ja que al costat de la companyia valenciana Teatro La Estrella hi participen Títeres Los Bufones (Argentina) i APP Creacions (Bulgària-la Corunya). Per al tancament, es preveu un taller de construcció de titelles a càrrec de la castellonenca Xarop Teatre, amb la intenció que tinga continuïtat durant l’any. Tots els actes tindran lloc a la plaça de la Diputació d’Alfondeguilla i seran gratuïts. L’inici del festival serà el dijous dia 19 de juliol a les 22:30 hores amb la representació de Los músicos de Bremen de Teatro La Estrella.

L’organització de l’esdeveniment va a càrrec d’Eclíptica d’Art, una associació i companyia de titelles que compta amb el suport de l’Ajuntament d’Alfondeguilla i la Diputació. Els tres bars del poble també hi col·laboraran oferint menjar als artistes i tenint oberts els establiments per als assistents. El nom del festival li’l dona el castell de Castro, emblema del municipi i clau en la seua història. 

PROGRAMA DEL I CASTRO FESTIVAL D’ALFONDEGUILLA (plaça de la Diputació)

Dijous, 19 de juliol. Los músicos de Bremen, per Teatro La Estrella. 22:30 h.

Divendres, 20 de juliol. Una de dragones, princesas y... ¿dentista?, per Los Bufones. 22:30 h.

Diumenge, 22 de juliol. Los tres cerditos, per App Creacions. 22:30 h.

Dilluns, 23 de juliol. Taller d’iniciació al titella, per Xarop Teatre. 20:00 h.

També et pot interessar

stats