Teresa Lanceta, pionera de l’art tèxtil, rep el Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2023

L’artista, afincada a Alacant, ha rebut aquest dimarts un equip d’À Punt al seu estudi de Mutxamel

À Punt entrevista l'artista Teresa Lanceta / À Punt NTC

El Ministeri de Cultura ha guardonat l’artista Teresa Lanceta amb el Premi Nacional d'Arts Plàstiques 2023. Afincada des de fa anys a Alacant, la pionera de l’art tèxtil ha rebut aquest dimarts un equip d’À Punt Notícies al seu taller de Mutxamel, on descobreix el seu univers, on cada brodat, cada sargit, conta una història diferent.

“Em va donar alegria i va trencar el patiment que tenia, perquè estic molt vinculada al teixit del Marroc”, assegura Teresa, que treballa els teixits com un llenguatge expressiu. Un idioma entre l'artesania i l'art que rescata l'univers femení com el de les dones marroquines.

Nascuda a Barcelona, de xicoteta es va instal·lar amb la família a Alacant. Els seus estudis sobre les dones tabaqueres han quedat reflectits no només en les obres d'art, sinó també en un llibre i un documental. Hui dia es refugia a Mutxamel, on prepara les pròximes exposicions a Valladolid i els Estats Units. Ho fa pas a pas, puntada a puntada; diu que continuarà brodant històries fins que les mans li ho permeten.

També et pot interessar

stats