Les telefonades que anunciaran les falleres majors de 2022 seran el 13 d'octubre

L'endemà, el 14 d'octubre, serà la proclamació de les màximes representants de la festa

La Fallera Major de València, Consuelo Llobell, amb mascareta en el lliurament de premis de les Falles 2020
La fallera major de València, Consuelo Llobell, amb mascareta en el lliurament de premis de les Falles 2020 / Europa Press

El 13 d'octubre és la data triada per a celebrar les telefonades que anunciaran qui són les falleres majors de València de 2022.

Així ho ha donat a conéixer la Junta Central Fallera, que ha detallat, a més, que l'endemà, el 14 d'octubre, serà la proclamació de les màximes representants de la festa. Abans, el 2 d'octubre, es farà a la Fonteta l'elecció de les corts d'honor.

D'aquesta manera, es recuperarà un dels actes més icònics del calendari faller, com és la tradicional telefonada en la qual l'alcalde de València comunica a una xiqueta i a una jove que són les falleres majors per a l'exercici següent.

Les elegides succeiran en el càrrec Consuelo Llobell i Carla García, fallera major i fallera major infantil, respectivament, que van ser seleccionades per a exercir com a representants de 2020 però a qui la pandèmia de coronavirus ha obligat a continuar en el lloc més enllà del que és normal.

Cal recordar que abans de les Falles del pròxim any, que s'espera poder celebrar en condicions i dates habituals, al setembre de 2021 tindran lloc unes festes en format reduït i el format definitiu del qual encara està per concretar depenent de la situació sanitària.

També et pot interessar

stats