"Fem Tele de 9", el catàleg dels programes d'RTVV
És d'accés públic en el web de la Universitat de València.
"Fem Tele de 9" és el títol d'aquest treball de recopilació amb dades objectives de 516 productes audiovisuals que ja formen part de la memòria col·lectiva dels valencians i les valencianes.
El catàleg, que han elaborat Jordi Hidalgo, Francesc Picó, Alfons Pelló i Javier Argente, treballadors de l'antiga Radiotelevisió Valenciana, fa un recull amb dades objectives de cadascun dels programes de producció pròpia que es van emetre en Canal 9 i Punt 2 des del 1989 fins a l'abrupte tancament al novembre de 2013.
Cada programa incorpora una fitxa amb el títol i la sinopsi, així com dades d'audiència o nombre de capítols que s'hi van emetre. Una eina molt útil "per a conéixer el passat i mirar cap al futur sense caure en els mateixos errors", ha destacat Jordi Hidalgo.
Cal recordar que RTVV va tancar amb un deute acumulat de més de 1.200 milions d'euros. En aquest sentit, Hidalgo ha fet balanç. "L'adjudicació a dit de contractes a productores de fora de la Comunitat Valenciana i amb una facilitat extrema" sense valorar la seua idoneïtat van provocar un gran llast per a la imatge de la cadena.
Per contra, ha posat l'accent en tots aquells formats, fins i tot menuts, que malgrat passar desapercebuts "tornaríem a fer sense cap mena de dubte", així com la producció de ficció de qualitat amb resultats d'èxit com ara Socarrats, Autoindefinits o L'Alqueria Blanca.
La Universitat de València i l’UJI de Castelló han col·laborat en aquest treball d'investigació. El catàleg és de consulta pública en aquest web.
Des del 9 d'octubre de 1989 fins al tancament, el 13 de novembre de 2013, RTVV, l'antiga radiotelevisió pública valenciana, va produir un total de 516 programes de producció pròpia.
El catàleg "Fem Tele de 9" recull dades objectives sobre cadascun dels productes audiovisuals que es van emetre en Canal 9 i Punt 2. Dades d'audiència, durada, quantitat de capítols, cost, etc. Informació que han recopilat els quatre autors d'aquest treball de forma desinteressada. Tota aquesta informació estarà a l'abast de la consulta pública en un web dissenyat per la Universitat de València i l’UJI de Castelló.
L'objectiu és conéixer el passat, amb encerts i errades, per a construir un futur sobre una base sòlida. Ho explica un dels autors del catàleg, Jordi Hidalgo.
Jordi Hidalgo, qui va ser responsable del Departament de Programes d’RTVV, posa l'accent en l'etapa més fosca de l'antiga televisió pública.
En positiu en destaca, principalment, productes de ficció considerats de qualitat com ara Autoindefinits, Socarrats o L'Alqueria Blanca.