Taylor Swift, triada persona de l'any per la revista ‘Time’

La seua gira The Eras Tour i el documental homònim s'han convertit en dues fites de l'any, que han atret milions d’espectadors

Taylor Swift, Persona de l'Any per a la revista 'Time'
Taylor Swift, persona de l'any per a la revista 'Time' / Inez i Vinoodh per a la revista 'Time'

La cantant nord-americana Taylor Swift ha sigut triada aquest dimecres com la persona de l'any per la revista Time en l'esperada llista anual. S'ha posicionat per damunt d’altres candidats com el president xinés Xi Jinping, la nina Barbie o el gurú de la intel·ligència artificial Sam Altman.

Amb 33 anys, Swift ostenta una llarga carrera de quasi dues dècades i la seua actual gira The Eras Tour, així com el documental inspirat en aquesta, s'han convertit en dues fites de l'any, musical i cinematogràfic, en haver atret milions d'espectadors. "Els assoliments de Swift com a artista són tan abundants que explicar-los és quasi inútil", diu Time, i compara l'estrela del pop actual amb Elvis Presley, Madonna o Michael Jackson en l'escenari, mentre que com a compositora l'equipara a gegants com Bob Dylan, Paul McCartney o Joni Mitchell.

Sense oblidar la faceta de la cantant com a empresària, amb una fortuna estimada de 1.000 milions de dòlars, i com a celebritat, en haver-se convertit en una persona a la qual examinen cada pas que fa, cada roba que es posa i cada paraula que pronuncia. Però aquestes qualitats, que altres artistes han aconseguit abans que ella, van acompanyades de gestos que no són tan usuals, com quan a l'agost es va saber que va repartir 55 milions de dòlars en primes per a tots els treballadors de la gira, incloent-hi —segons van escriure mitjans especialitzats— bons de 100.000 dòlars per als camioners que traslladen tot el seu equip.

Durant molts anys, Swift ha sabut nadar cautelosament en les aigües de la política en un país cada vegada més polaritzat sobre nombroses qüestions, però no ha dubtat a posicionar-se en favor dels drets LGTB o de l'obligació de vacunar-se durant la pandèmia per la covid. El 2020 va fer el pas més significatiu, en secundar públicament la candidatura de Joe Biden enfront de Donald Trump.

Nascuda el 1989 a West Reading (Pennsilvània), amb només catorze anys es va mudar a Nashville, la capital de la música country, i a aquesta edat va signar un contracte amb Sony. Des de llavors no ha baixat de l'ona de la fama, però ha sigut el 2023 quan ha aconseguit quotes poques vegades vistes en cap artista, convertint-se en un fenomen global de masses.

També et pot interessar

stats