Suspenen el concert solidari de Seguridad Social en la Llotja

Consell i govern central envien requeriments pel "risc" que pot suposar aquest acte al consistori, que critica la “poca antelació” amb què han rebut les comunicacions i afirma que buscarà una “nova ubicació”

La Sala de Contractació de la Llotja de València, joia del gòtic civil del Segle d'Or
La Sala de Contractació de la Llotja de València, joia del gòtic civil del Segle d'Or / @culturalVLC

L'Ajuntament de València ha suspés el concert solidari de Seguretat Social previst per a aquest dissabte en la Llotja, després de rebre aquest divendres dues comunicacions de la Subdirecció General de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals i la Direcció General de Cultura i Patrimoni en les quals li sol·liciten informació sobre si aquesta activitat podria suposar “un risc” per a aquest edifici patrimonial.

El consistori ha lamentat haver rebut aquestes comunicacions "amb menys de 24 hores", a pesar que el concert "s'estava gestionant des de febrer". No obstant això, fonts municipals han subratllat que l'esdeveniment no es cancel·la i que buscarà una nova ubicació perquè se celebre "en altres dates".

Des del ministeri apunten que "una activitat d'aquestes característiques pot suposar un risc per al manteniment dels valors del monument” i han sol·licitat informació del pla director del monument a la regidoria de Recursos Culturals després de la denúncia presentada per l'Associació Cercle per la Defensa del Patrimoni.

Quant a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, també han remés una carta en la qual han assegurat "no tindre informació sobre l'aforament, instal·lacions que es necessiten, forma de col·locació de les mateixes i, en general, dels treballs per a dur a terme l'actuació".  A més afirma "no tindre constància" d'haver rebut "cap sol·licitud d'autorització de l'esdeveniment".

En aquest sentit, des de l’Ajuntament han defensat que el pla director del monument "permet realitzar exposicions i concerts" i han assenyalat que ja se n’han celebrat altres en aquesta ubicació.

L’organització del concert de Seguridad Social estava a càrrec del Palau de la Música i tenia una finalitat solidària, els fons recaptats del qual anaven a destinar-se a l'Associació Espanyola Contra el Càncer.

També et pot interessar

stats