Se subhasta l'obra de Sorolla 'Platja de València' amb un preu d’eixida de 55.000 euros

Es tracta d'una obra de xicotetes dimensions que només s'ha deixat veure en tres ocasions

L'obra 'Platja de València', de Joaquim Sorolla / À Punt NTC

El quadre Platja de València de Joaquim Sorolla ix aquest dimecres a subhasta a la sala Ansorena de Madrid, amb un preu de partida de 55.000 euros. En aquesta obra, l’artista valencià retrata una de les seues escenes típiques de platja. Una estampa al natural captada a la platja de la Malva-rosa que antecedeix el seu reconeixement fora d'Espanya. 

“Té un encant molt especial perquè es veu la pinzellada del pintor millor, l'estudi de color, és com una impressió. Té més frescor que una obra perfectament acabada”, explica Víctor Marco, expert en pintura antiga del segle XIX.

La pintura, de xicotetes dimensions, només s'ha vist en tres ocasions: París, Londres i Nova York, i després va passar a les mans d'un particular. Marco explica que Sorolla és un “valor segur” per la seua projecció internacional, ja que va tindre molt d’èxit no només a Espanya, sinó també a l’estranger, i això garanteix l’estima a la seua pintura. La prova més evident, afegeix, és que la casa de subhastes ha venut fins a vint obres del pintor.  

Des d'Ansorena expliquen que per la seua projecció internacional les obres de Sorolla rara vegada se'n van a València, solen quedar-se en col·leccions de Madrid o ixen a l'estranger.

També et pot interessar

stats