El Sorolla que no troba comprador

Per segona vegada ningú adquireix 'El retrat de María Luisa Maldonado i Salabert, marquesa de Torneros'.

La casa Bonhams subhasta l'obra 'El retrat de María Luisa Maldonado i Salabert, marquesa de Torneros', de Sorolla
La casa Bonhams subhasta l'obra 'El retrat de María Luisa Maldonado i Salabert, marquesa de Torneros', de Sorolla / Laura Sanfélix (Efe)

El retrat de María Luisa Maldonado, realitzat pel pintor valencià i mestre de l'impressionisme Joaquín Sorolla, no ha trobat comprador. Aquest divendres se subhastava a la casa Bonhams de Londres amb un preu d'eixida de 168.000 i 280.000 euros.

El director i cap de vendes d'art victorià i europeu del XIX de la casa londinenca, Peter Rees, ha confessat que esperava un gran interés dels col·leccionistes per "l'oportunitat de tindre un gran retrat de Sorolla".

El retrat data de l'any 1907 i és un oli sobre tela en què es pot observar María Luisa Maldonado i Salabert, marquesa de Torneros. Va ser un encàrrec del pare de la marquesa, el comte de Villagonzalo, un important col·leccionista d'art i amic de l'artista.

Fins al maig de l'any passat el retrat va estar exposat a el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid amb motiu de l'exposició "Sorolla i la moda".

És la segona vegada que la marquesa es queda sense comprador. Al juliol del 2018 va eixir a la venda a la sala Ansorena amb un preu de 340.000 euros, però tampoc no va ser adquirida per ningú.

També et pot interessar

stats