Sorolla a Madrid: l'exposició inèdita de l'artista de la llum

Feriarte, el certamen del col·leccionisme per excel·lència, allotja la galeria més exclusiva del pintor valencià

Imatge de 'La parra', obra de Sorolla / À Punt NTC

Sorolla cotitza a l'alça. En l'any en què es commemora el centenari de la seua mort, l'obra artística del pintor valencià ha arribat a preus de set xifres en el mercat de l'art, en una visita exclusiva a Feriarte (Madrid), el certamen més important per al col·leccionisme. 

I és que Sorolla alça passions a tot arreu. La febra per adquirir peces amb la firma de l'artista de la llum és més que notòria a la la capital d'Espanya. “La demanda supera l’oferta, hem de pensar que la majoria d’obres de Sorolla estan en museus o institucions públiques, el mercat cada vegada per a mans privades és menor. Per tant, això determina que el seu valor vaja en augment”, explica Gabriel Pinós, director de la galeria Ghostland.

Cada metre quadrat té una obra d'art. L'espai és de 3.000 metres quadrats i això parla d'una voluminosa quantitat de material inèdit per a la venda. “Alguns dels expositors han fet un esforç afegit per a tindre aquesta presentació de peces especials. Algunes no han passat per cap altra galeria abans”, diu Ana Rodríguez, directora de Feriarte.

Quadres provinents de col·leccions privades mai exhibides. Enguany el reclam més gran respon a un cognom associat a la lluminositat i mestria. El 1863 Sorolla va pintar un oli, una escena costumista anomenada La Parra, una obra que en l'actualitat val 1.200.000 euros.

De Sorolla interessa tot. Fins i tot la correspondència. Però el ganxo més recurrent és el de llenços com el de L'hebreu. Sense haver entrat a cap museu, suscita reverència per acostar-se a una temàtica social i humana poc vista en el creador valencià.

També et pot interessar

stats